Upplevelseretreat Azorerna

Följ med oss på en ny oförglömlig resa, denna gång till Europas västra utkant. Mitt ute i Atlanten, 150 mil väster om Portugal ligger en genuin ofattbart vacker pärla - Azorerna!
Registrering är stängd
Upplevelseretreat Azorerna

Tid och plats

06 okt. 2020 00:00 – 13 okt. 2020 00:00
São Miguel, São Miguel, Portugal

Om evenemanget

Följ med oss på en ny oförglömlig resa, denna gång till Azorerna! 

Här får du uppleva en ofattbart vacker natur, som inbjuder till många äventyr, vandringar, bad i varma vattenfall. Tillsammans skapar vi en resa värd att minnas, med ditt välmående i fokus med både yoga, träning, mindfulness och övningar och samtal för personlig utveckling. 

Azorerna kallas även för ”Edens lustgård” och det är verkligen bedårande vackert, med ett landskap fyllt av kontraster mellan tropisk regnskog, lava¬landskap och lager- och barrskog. Eftersom öarna är vulkanöar finns här även fantastiska kraterformationer och varma källor omgivna av lummig grönska. Många av öns största sevärdheter är just de vackra kratrarna, med fantastiska vyer över kraterdalarna med sina klara sjöar och pittoreska små byar. Azorerna är fortfarande ett relativt oexploaterat resmål som har bevarat sin genuina atmosfär. Någon har sagt ”Att besöka Azorerna är att återupptäcka delar av det ursprungliga paradiset, där människan och naturen tillsammans skapade den eviga skönheten”.

Varje dag tränar och yogar vi tillsammans. Vi kommer att arbeta med kroppen som redskap och varvar olika former och tekniker.  Anna-Karin leder dig genom olika pass med funktionell träning.  Lisa kommer att guida dig genom både lugn avkopplande yoga och meditation/mindfulness till mer flödande klasser med olika tema. Vi kommer även att prova på skogsbad -Shinrin Yoku i den vackra naturen. Det kan komma att varvas med olika skriv och/eller diskussionsövningar.  Du bestämmer själv vilka aktiviteter du vill vara med på.  

Vi finns där för att du ska känna dig trygg, sedd och alltid ha någon att äta, sola och/eller bara hänga med, så tveka inte att boka in dig även om du inte har någon reskamrat!  

Vi kommer att åka till huvudön São Miguel som erbjuder både fantastisk natur och möjlighet till äventyr både på land och till sjöss för den som vill.  Här finns även många vackra vandringsleder och stigar som slingrar sig genom orörd natur och magiska vyer över hela ön med det glittrande havet runt omkring. Azorerna är också ett av världens bästa områden för val- och delfinskådning. Vattnet är fint och klart och det finns omkring 28 olika val- och delfinarter i havet kring öarna. Det finns även utflykter där du har möjlighet att simma tillsammans med delfinerna i det fria.  Tack vare golfströmmen har Azorerna ett behagligt subtropiskt klimat året om. Varmaste perioden är april-oktober. Här finns möjlighet till bad i varma vattenfall, varma källor, kratersjöar, naturliga havsbassänger och intill svarta lavastränder. 

Vi bor på Hotel Azoris Royal Garden i den charmiga huvudstaden Ponta Delgada där sevärdheter och historiska kullerstensgator harmoniskt förenas med restauranger, butiker och en modern marina. Det är ett perfekt utgångsläge att utforska resten av ön och det är också en kort transfertid från flygplatsen. 

Hotel Azoris Royal Garden är ett fyrstjärnigt fullservicehotell med fina semesterfaciliteter beläget på gångavstånd från centrum. Här erbjuds ett förstklassigt boende i fräscha och luftkonditionerade dubbelrum med bl.a. badrum, satellit-TV, minibar och balkong/terrass. På Hotel Azoris Royal Garden vetter huvuddelen av balkongerna in mot den stora japanska innergårdsträdgården. Med utsikt upp mot bergen ligger poolområdet med bassäng, barnpool och pool-/snackbar. Förutsättningarna för bad och välbefinnande kompletteras med en vacker hälsoavdelning med uppvärmd inomhusbassäng, jacuzzi, gym, bastu, turkiskt bad samt möjligheter till SPA-behandlingar (mot avgift). Det finns även två tennisbanor samt cykeluthyrning på hotellet. 

En heldagsutflykt till Furnas / Terra Nostra parken samt besök på öns största teplantage ingår i resan. Det finns även möjlighet boka ytterligare utflykter för den som vill. 

Vi åker längs nordkusten och stannar till vid en av öns teplantage, Chá Gorreana. Plantagen grundades 1883 och än idag använder de sig av de gamla maskinerna till sin teproduktion. Teplantagerna på Azorerna är de enda i Europa. Vi besöker fabriken och ser hur produktionen går till och ges möjlighet till att smaka på de olika slags teerna.  Dagens höjdpunkt är när vi besöker Furnasdalen som är en 800.000 år gammal vulkankrater där den vulkaniska aktiviteten är påtaglig. I själva kratern syns varma källor och mullrande fumaroler, så kallade "caldeiras". På stranden vid kratersjön förbereds dagens lunch ”Cozido” – en gryta tillagad i ett hål i den heta vulkaniska marken! Lunch med 1 glas vin och vatten ingår och serveras inne i Furnas by.  I Furnas besöker vi också den botaniska trädgården, Terra Nostraparken, som utnämnts av Condé Nast Traveler till en av de vackraste i världen och som har ett fantastiskt utbud av blommor, växter och träd. Vi går en guidad rundtur i den botaniska trädgården. Här kan du sedan även bada i parkens 35-40 grader varma och järnhaltiga sjö som kallas ungdomens källa! Under turen får vi även veta mer om öns historia och vi stannar också till vid utsiktspunkten Pico do Ferro som bjuder på en fantastisk utsikt över Furnaskratern där vi ser både sjön och Furnas by. 

Detta ingår i resan 

- Flyg ToR från Stockholm till Ponta Delgada, Azorerna 

- Enklare måltid på planet samt 23 kg incheckat bagage 

- Transfer från/till flygplatsen  

- Boende på fyrstjärniga Azoris Royal Garden med halvpension 

- Heldagsutflykt till Furnas med lunch, besök av botaniska trädgården Terra Nostra samt besök på Teplantage 

-Yoga, funktionell träning, meditation/mindfulness med Anna-Karin och Lisa 

-Möjlighet till inre utforskande med skrivövningar och samtal 

-Goodiebag 

Möjlighet att köpa till:  Goudas avbeställningsförsäkring 325:- per person  

Goudas reseförsäkring 281:- per person 

 

PRIS;  12 599:- /person i delat dubbelrum 

EARLY BIRD RABATT 1000:-  /vid bokning innan 31/1   (11 599:- /person i delat dubbelrum)  

EARLY BIRD RABATT   500:-  /vid bokning innan 29/2   (12 199:- /person i delat dubbelrum)  

Tillägg för enkelrum  3200:- 

BOKA via https://www.solresor.se/samarbete/aktiv-rorelse/ 

För ytterligare frågor kontakta 

aktivrorelse@gmail.com 

Registrering är stängd