top of page

Art

Jag tycker om att ge utlopp för det kreativa. En del i detta är att måla. Jag älskar färg! Att måla mandala är för mig ett fantastiskt sätt att vara i min fulla närvaro. Jag målar helt utifrån var jag befinner mig just då och lägger alltid in en intention i mitt målande. Jag målar ibland även Mandalatavlor på beställning.

 

Ordet Mandala kommer från det gamla indiska språket sanskrit och betyder ”behållare av det viktigaste” och som mer och mer översatts till ”cirkel” eller ”centrum”. En mandala består av en geometrisk form, cirkeln, som inte har någon början eller slut. Cirkeln är en symbol för evighet, totalitet och representerar helheten. Alla de oändliga cirkelmönster som vi kan se överallt i naturen, i kärnan i kroppens celler, i den orörda utformningen av en snöflinga, solen, månen och jorden, men även på våra cirklar av familj och vänner.


En mandala visar på vårt förhållande till det oändliga, världen som sträcker sig både inom oss och långt utanför våra kroppar och sinnen. Ett mikrokosmos i ett makrokosmos där allt återkommer i det lilla såväl som i det stora, där varje slut motsvaras av en ny början.

Vid intresse kan workshops i Mandalamålning anordnas.

 

”In my exploration, the mandala is the doorway into the language of the
soul.”

Paul Heussenstamm

bottom of page