top of page

Rädda Liv

Kan du känna dig trygg i att du vet vad du ska göra om din anhörig plötsligt skulle ramla ihop av ett plötsligt hjärtstopp, eller om ditt barn skulle sätta i halsen och inte kan andas?


Kan du känna dig trygg i att dina kollegor vet hur de skall agera om du skulle drabbas av hjärtstopp? 

 

Varje år drabbas ca 10 000 personer av hjärtstopp utanför sjukhus i Sverige. Drygt 500 av dessa personer räddas till livet. Plötsligt hjärtstopp kan drabba vem som helst. Det kan vara en familjemedlem, en kollega, en medmänniska på gatan eller en nära vän, ung som gammal.


Men det är bråttom, chansen att överleva minskar med tio procent för varje minut som går! Men om HLR, hjärt-lungräddning och defibrillering med hjälp av hjärtstartare sätts in inom tre till fem minuter kan upp till 50 – 75 procent av de drabbade överleva. 

 

Svenska rådet för Hjärt - och lungräddning har som mål vid hjärtstopp utanför sjukhus; 
  • Att man inom 1 minut skall kunna bedöma att personen fått hjärtstopp, larma 112 och starta HLR. 

  • Att inom 5 minuter kunna ge en strömstöt till hjärtat med hjärtstartare i de fall då det behövs. 

 
Häng med på någon av kurserna i Hjärt-lungräddning, de är lätta att ta till sig och du blir trygg i hur du ska göra i en nödsituation. 
Hjärt-lungräddning i kombination med Hjärtstartare är det enda sättet att rädda liv när någon drabbats av plötsligt hjärtstopp.


Kurserna i HLR och första hjälpen riktar sig mot privatpersoner, företag, föreningar samt skolor och kan skräddarsys helt efter era behov.  

 

Instruktör Lisa Hansson är certifierad och utbildar enligt Svenska HLR - rådets gällande riktlinjer och har mer än 20 års erfarenhet från arbete som sjuksköterska inom akutsjukvård och intensivvård.

Tillsammans räddar vi liv!

Svenska rådet för hjärt-lungräddning rekommenderar att privatpersoner går en kurs i HLR varje år. De nya riktlinjerna från 2021, har medfört en del ändringar i handlingsprogrammet framförallt vid HLR till barn. 

Jag anordnar kurser för både företag och privatpersoner. Innehar F-skattsedel.

bottom of page